IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още в началото на връзката: Меган Маркъл поставила ултиматум на принц Хари

28 септември 2022 09 00

Бившата актриса искала бързо да се афишира връзката им

Снимка: БГНЕС

Кралският писател Валентин Лоу наскоро представи нова книга, наречена The Courtiers: The Power Behind the Crown. В творбата си Лоу споделя подробности за връзката между принц Хари и Меган Маркъл.

Според него бъдещата херцогиня е манипулирала любимия си много преди сватбата. Писателят каза, че напрежението в отношенията на двойката се появило в момента, в който Меган заплашила да напусне принц Хари, ако той не изпълни нейното условие.

Още в зората на връзката им тя го изнудвала с раздяла. Бъдещата херцогиня настоявала внукът на кралицата да разкаже на целия свят за романса им.

„Меган му каза, че ако не направи официално изявление, че тя му е приятелка, тя ще го напусне. Хари се паникьоса. Той беше раздразнен и уплашен, като постоянно повтаряше: „Тя ще скъса с мен“, цитира The Sun думите на кралския писател Валентин Лау.

В резултат на това херцогът на Съсекс се предал под натиска на любимата си и се обърнал към прессекретаря на двореца Кенсингтън с молба да помогне за изготвянето на официално изявление за връзката им.

„Меган искаше публично потвърждение, че това е сериозна връзка. Тя беше убедена, че дворецът не желае да я защити от медийна намеса“, отбелязва писателят.

The Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown трябва да излезе на 6 октомври. В книгата пише още, че принц Хари е ужасен от „изоставянето на кралския живот“. Той се притеснявал, че когато най-големият му племенник, принц Джордж, навърши 18 години, херцогът на Съсекс просто ще стане непотребен.

„Ужасно е усещането за срок на годност. Хари е обсебен от това. Той дори се сравни с чичо си принц Андрю. Той многократно каза: „Докато имам време да окажа влияние, ще направя каквото мога“.

Близък до кралското семейство, цитиран в книгата, заявява, че Хари все още се опитва да поеме по различен път от принц Андрю: „Все още можеш да продължиш да оказваш влияние когато си на своите четиридесет, петдесет и дори след това... Но само ако поставиш правилната основа сега“, бил съветът, към който се придържал херцогът на Съсекс.

В същото време кралският експерт на The Mirror Ръсел Майерс е сигурен, че принц Хари е направил фатална грешка, като е подал оставка през 2020 г. Сега за него „няма връщане назад“, коментирал човек от вътрешния кръг на семейството на монарха.

В същото време от Двореца не спират да се притесняват дали тези съмнения на Хари няма да го накарат да е твърде откровен в предстоящите си мемоари и дали тази книга няма да промени хода не само на неговия живот, но и на живота на децата му.

Авторката Кати Никъл каза в новата си биография The New Royals, че крал Чарлз III иска да прочете мемоарите на принца, преди да даде кралски титли на децата на Хари, Лилибет Даяна и Арчи Харисън.

Никъл твърди, че първоначално Чарлз уж „не е искал“ да прави каквито и да е промени и да даде на по-малките си внуци правото да бъдат принц и принцеса.

„Знаем, че титлите са важни за Чарлз III и той иска да ограничи използването им само до висши членове на кралското семейство. Той също така се противопоставя на това брат му принц Едуард да вземе титлата херцог на Единбург, въпреки че това беше желанието на покойния им баща принц Филип“, се казва в откъса.

„Чарлз би стигнал толкова далеч, че да забрани на Арчи и Лилибет да станат принц и принцеса, тъй като семейство Съсекс вече не са работещи членове на кралското семейство.

Според източник, близък до краля, „зависи много от това какво ще се случи през следващите месеци, особено каква ще бъде книгата на Хари и неговото телевизионно шоу с Меган“, каза Никол, подчертавайки, че Чарлз III несъмнено ще е един от първите, които ще прочетат книгата с мемоари на сина си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари